«Snille gaver»


Det blir nå debattert om såkalte snille gaver, her i forbindelse med flere bedrifter har begynt å donere til veldedige organisasjoner i stedet for å gi tradisjonelle julegaver, skal få skattefradrag.

www2.jpg

Det er ikke bedrifter og enkeltpersoner som skal bestemme hva skattepengene skal brukes til, det er jo det vi har politikere og byråkrater til. Om det er gjort kun i markedsføringsøyemed så vil også donasjoner til organisasjoner gi skattefradrag på samme måte som vinopptrekkere og termokopper, så det er ikke det vi snakker om. Spørsmålet gjelder gaver der kostnaden er større en det bedriften får igjen i form av markedsføringstjenester. På samme måte som at det ikke gis skattefradrag om en gir bort et fenalår, så bør vi heller ikke gi skattefradrag for en donasjon til nevøens fotballag. Vi kan ikke lage en liste over organisasjoner og gavemottakere som er «snille nok».

Vi kan ikke drive med denne typen skattesubsidier. Om det er ønskelig at privatpersoner og bedrifter skal få bestemme mer over pengene de tjener så får en heller senke det generelle skattenivået.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *