Aksjefallet

Teoretisk kan aksjemarkedet gå i null, men i virkeligheten vil ikke dette skje. Det er underliggende verdier i aksjemarkedet som ikke forsvinner selv om vi opplever noen problemer i finansmarkedene i USA. Vi havner ikke tilbake i steinalderen.

Om vi ikke begår store feil i forhold til hvordan vi takler denne krisen vil det vi opplever nå i det lange perspektivet bare se ut som en liten dump på aksjeindekskurven.

Historisk bruker ikke bunnen å komme på dagen med det store fallet. Børsen bruker å tikke litt nedover også etter dette, men det vil snu. Dersom det er tiårets store fall så vil dette skje omtrent når børsen har blitt halvert siden børstoppen. For å ta et rundt tall kan vi si 250. Et eller annet sted mellom dagens nivå og 250 vil børsen bunne.

Å treffe helt presist er aldri enkelt, men et meget godt kjøpstidspunkt nærmer seg med stormskritt. Det er likevel ganske mange prosent mellom disse to nivåene, men en skal jo ikke bli for grådige heller.

Tags:

5 Responses to “Aksjefallet”

 1. Are Oust sier:

  Morsom video som beskriver Subprime krisen og finasmarkedene:

  http://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g&feature=related

 2. Are Oust sier:

  Skjermbilde fremvisning hvor Subprimekrisen blir forklart, hvor norske Terra-kommuner spiller en sentral rolle.

  http://docs.google.com/TeamPresent?docid=ddp4zq7n_0cdjsr4fn&skipauth=true

 3. Are Oust sier:

  Dette tipset falt i fisk, i skrivende stund er børsen på 246,12 poeng. Børsen kan enda gå dypere, men børsen skal opp igjen. På lang sikt er dette en klar kjøpsmulighet. En bør nok fortsatt kjøpe seg inn stegvis,det er fortsatt nyheter på vei som kan trekke børsen enda lengre ned.

 4. Are Oust sier:

  Tidenes børskrakk:

  http://www.na24.no/article2307449.ece

  na24.no sammenligner forskjellige børsfall.

 5. Are Oust sier:

  Dagbladet.no skriver om 1873-krakket:

  http://www.dagbladet.no/art/wall_street/finanskrisa/3530599/

  Det er ikke historien som gjentar seg, det er bare måten vi forteller om den på som får det til å virke sånn.

  Men likevel spennende lesing.

Leave a Reply