Litt statistikk fra Oekonomi.no


En ikke-økonomisk post for en gangs skyld, her kommer litt statistikk over leserne på Oekonomi.no og hvor de kommer fra (i dobbel forstand). Tallene gjelder ikke ordlisten på Oekonomi.no/ordliste. Takk til Google for en glimrende tjeneste (Analytics) – denne anbefales på det sterkeste innen WordPress-rammeverket vi bruker. Vi får vel dessuten gjøre oppmerksom på at vi sitter ikke på all mulig info, vi har ingen tilgang til IP-adresser eller annet som kan identifisere leserne.

Først litt om nettleserne, dette gjenspeiler vel hva man vanligvis ser når man sammenligner slikt:

Internet Explorer 68.32 %
Firefox 19.58 %
Opera 7.38 %
Safari 2.90 %
Chrome 1.58 %
Mozilla 0.08 %
Mozilla Compatible Agent 0.06 %
Opera Mini 0.04 %
Camino 0.03 %
NetFront 0.02 %

Operativsystemene sier stort sett Windows + litt Mac og noen få Linux. Av de andre så har SymbianOS, iPod, iPhone, FreeBSD og Sony (?) tilsammen 22 besøk.

De fleste brukerne ser ut til å være registrert i Norge (93,99 %).  Her må vi selvfølgelig vente på den grundige analysen men en arbeidshypotese er at det er kausalitet fra hvilket språk man skriver på til hvor i verden leserne bor. Her skal vi selvsagt være svært forsiktig med å trekke forhastede konklusjoner. Oslo og Bergen har omtrent like mange besøkende med Bergen en hestesnute foran. Trondheim kommer som en klar nummer tre og har nesten 10 ganger så mange lesere som Stavanger på fjerdeplass. Deretter Kristiansand, Tromsø, Drammen, Ålesund, Tønsberg, Sandnes, Oppegård og Lysaker. Tilsammen er det besøkende fra 236 ulike steder men da er det noen som kommer to ganger så det reelle tallet er litt lavere.

Andre land er også representert. USA er på andre plass (1,42 %), de delstatene med flest besøkende er Connecticut, Washington og California. Danmark kniper tredjeplassen foran Sverige og så er det UK, Tyskland, Frankrike, Finland, Brasil og Spania. På bunnen av listen kommer det en del land som har én besøkende hver, deriblant Zimbabwe, Oman, Gibraltar, Senegal og Venezuela.

Google Analytics gir oss også litt hjelp med å se hvordan folk finner oekonomi.no, dersom de har brukt Google for å finne oss (og det har 35,20 %) så får vi opp søkeordene. Her er det forskjellige varianter som går igjen, mange søker på økonomi kombinert med ordliste/ordbok, en god del søker på «Are Oust», andre søker på «makroøkonomi», «offentlig økonomi», «mikroøkonomi», «leiepriser», «financial crisis», et cetera. På 19. plass finner vi et sitat «greed is good«. Videre antar jeg at de som søkte på «Hvor er Robinson 2008» ble skuffet over å finne øyøkonomien der Robinson, Fredag og øybanksjefen Svein bor.

Listen over andre søkemotorer er som følger:

Live
Kvasir
Bing
MSN
Search
Yahoo
AOL
Sesam
Alltheweb
Altavista
Ask

Jeg er litt skuffet over at ikke WolframAlpha (en personlig favoritt) dukket opp så da fikk jeg heller søke oss opp selv. Neste gang statistikken oppdateres vet jeg om Google regner den som en søkemotor.

Det var det for denne gang.


Ett kommentar til “Litt statistikk fra Oekonomi.no”

  1. Hm, det viser seg da at jeg ikke får noen lenke til oekonomi.no fra WolframAlpha. Den gir treff men av en eller annen merkelig grunn gir de ingen lenke til nettstedet men bare en tekst man kan kopiere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *