Man in the mirror….

Leting etter årsaker og syndebukker er en populær aktivitet rett etter kriser som finanskrisen. En ønsker seg enkle forklaringer og syndebukker utenfor seg selv. I løpet av de siste par månedene har jeg vært deltaker i diskusjoner om for høye boligpriser, overforbruk av verdens ressurser, problemer med pengepolitikken, fattigdom i Norge og i verden og selvfølgelig finanskrisen. Det som har gått igjen i mange av disse diskusjonene er at menn i mørke dresser igjen og igjen blir dratt frem som syndebukker.

Dette er kanskje ikke overraskende, men det er til hinder for å komme frem til løsninger og endringer som enten bedrer situasjonen eller gjør oss mindre utsatt for kriser i fremtiden. Heller enn å peke på grådigheten til et fåtall finansfolk og ledere i store bedrifter, må vi se på oss selv og politikken til de politikerne vi har valgt oss. Vi må ikke være redd for å lete i oss selv for å finne årsaker til problemene våre og hva som må gjøres for å løse disse.

“I am starting with the man in the mirror…. If you want to make the world a better place take a look at yourself, then make a change.”

Tags: ,

3 Responses to “Man in the mirror….”

 1. Are Oust sier:

  Det er selvfølgelig et Michal Jackson sitat.

 2. Are Oust sier:

  Selv om vi ikke skal legge skylden på menn i mørke dresser, kan det være morsomt å mobbe dem litt:

  Investeringsråd:
  http://www.biz.uiowa.edu/faculty/elie/snl.wmv

  Subprimekrisen:
  http://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g

 3. Are Oust sier:

  Part 1/2 Bird & fortune – Financial crisis – Silly Money,

  http://www.youtube.com/watch?v=lWDdcD-1xoo&feature=related

  Part 2/2 Bird & fortune – Financial crisis – Silly Money,

  http://www.youtube.com/watch?v=ScwGBNMH428&feature=related

Leave a Reply