Aker Solutions


Grunnen til at det var idiotisk av Staten å gå inn som eier i Aker Kværner, dagens Aker Solutions, er ikke at aksjen til nå har falt 80 prosent i verdi. Riktignok er tapet på nesten 3,6 milliarder kroner, et tap som jeg gjerne skulle vært foruten, men investeringen hadde fortsatt vært idiotisk om aksjekursene hadde gått opp med 80%. Aksjekurser går opp og ned, slik er det bare.

Det er ikke statens oppgave å gå inn som minoritetseier i bedrifter som opererer i helt ordinære markeder i konkurranse med andre bedrifter. En del av grunnen til dette har vi sett denne uken i forhold til Aker Solutions og tidligere i vinter i forhold til SAS.

Selv om regjeringen ønsker å vise at den har flere verktøy i verktøykassa si, så gjør det ikke at den blir noen bedre bedriftseier av den grunn. Staten skal ikke drive butikk, den skal kontrollere dem. Om Staten prøver seg på noe annet vil tapene langt overgå tapet fra denne krusningen i aksjekursen.


4 kommentarer til “Aker Solutions”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *